Petitie voor gratis openstelling Henschotermeer

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Na opheffing van het recreatieschap dat het Henschotermeer tot begin dit jaar beheerde, is er veel discussie omtrent de toekomst van het Henschotermeer.

Het beheer van het recreatiegebied is nu in handen van de familie Van de Lagemaaat. Omdat deze pricate partij geen subside zal krijgen ziet zij geen andere mogelijkheid dat entree te heffen. De werkzaamheden om een hek rondom het recreatiegebied te plaatsen zijn ondertussen in volle gang.

Jaarlijks trekt het Henschotermeer zo’n 300.00 bezoekers, waarvan ongeveer 20% uit Amersfoort. Het is een laagdrempelige voorziening waar ook mensen met een minimum inkomen gebruik van kunnen maken. Het heffen van entree op toegang tot het Henschotermeer werpt een drempel op voor deze groep mensen.

Het Henschotermeer is voor veel mensen in de regio een plek om te ontspannen, te sporten en van de natuur te genieten. Daarom hebben de linkse fracties van negen van de elf gemeenten die vertegenwoordigd waren in het recreatieschap de handen in eengeslagen in de actiegroep #GratisHens. De actiegroep is een petitie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om het Hens gratis toegankelijk te houden. Daarnaast wordt ook gestreden tegen het geplande hek dat van negatieve invloed is op de natuur.

De petitie ondertekenen? Dan kan via petitie.nl.

Reacties