Denkt u mee over de Syntus dienstregeling?

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Busvervoerder Syntus Utrecht en de provincie Utrecht nodigen reizigers uit mee te denken over de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht in de provincie. Via een enquête kunnen reizigers reageren op mogelijke wijzigingen en vernieuwingen in de dienstregeling die december 2018 ingaat.

De nieuwe dienstregeling die ingaat in december 2018 moet in september 2018 te worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht. Reizigers kunnen de enquête invullen tot en met 4 maart 2018.

Betrouwbaar en punctueel

De doelstelling van de laatste dienstregelingswijziging in december 2017 was een meer betrouwbare en punctuele dienstregeling te bieden. “Al blijft het op peil houden van het openbaar vervoer een continu proces”, aldus Hanneke Ruiter, woordvoerder van Syntus Utrecht. “We zien dat de verkeersdrukte verder toeneemt en dat meer reizigers gebruik maken van de bus. Ieder jaar analyseren we de dienstregeling op punctualiteit, betrouwbaarheid en de kans op een zitplaats om onze dienstregeling zo optimaal mogelijk in te zetten.”

Ingewikkelde puzzel

“We willen niet alleen het huidige openbaar vervoer op peil houden, maar ook meegaan met de tijd en met de behoeften van onze reizigers”, vervolgt Hanneke Ruiter. “We willen blijven innoveren en verbeteren waar dat kan. Binnen het beschikbare budget is dit soms best een ingewikkelde puzzel. B bieden we ergens in de provincie meer openbaar vervoer, dan zal dat elders een vermindering van het OV-aanbod betekenen. Voor de dienstregeling van 2019 hebben we vele ideeën die we nu bij reizigers willen toetsen”.

Reacties