Nieuwe gedichtenbundel bij geboorte Meanderbaby

De ouders van Zev zijn blij met het eerste exemplaar van Vaar je mee
Foto: Meander Medisch Centrum

Deze week is de nieuwe Meander gedichtenbundel ‘Vaar je mee’ verschenen. Het boekje bevat gedichten die te lezen zijn op de ziekenhuismuren van de kinderafdeling. Alle baby’s die in Meander Medisch Centrum worden geboren, krijgen het mee naar huis als aandenken. De illustraties in het boekje zijn gemaakt door Marit Törnqvist.

Stichting Vrienden van Meander heeft samen met AFAS Software, Vriend van het eerste uur, het boekje ‘Vaar je mee’ uitgebracht. De gedichtenbundel wordt samen met een door Very Important Baby gesponsord slabbetje en een Meandermutsje overhandigd aan de ouders van het pasgeboren kind. De Vrienden van Meander zetten zich samen met haar partners in voor een kindvriendelijke ziekenhuis, waar dit cadeau onderdeel van is.

Het boek bevat elf gedichten die zijn geschreven door de kinderboekenschrijvers Hans en Monique Hagen. De gedichten gaan over geboorte, vreugde, verdriet, ziekte en liefde. Het eerste gedicht en tevens de titel van het boek heet ‘Vaar je mee’. Dit hebben zij speciaal geschreven voor Meander Medisch Centrum. “Vaar je mee in de boot, in de boot van Meander, mee met de stroom, van het een naar het ander. Langs tranen en lach, door de wind en het water, van vroeger naar later, bij dag en bij nacht. Vaar je mee naar de plaats, waar jij wordt verwacht.” De eerste oplage bevat 3000 gedichtenbundels.

Reacties