Minister Hugo de Jonge op bezoek bij Accolade Zorg

Afgelopen maandag 29 januari bracht minister Hugo de Jonge een inspirerend werkbezoek aan Hart van Vathorst, één van de zes locaties van Accolade Zorg.

Op twitter noemt hij het: zorg die zo thuis mogelijk voelt!  Deze zorg heeft Accolade Zorg laten zien door op informele wijze door het gebouw te lopen. De verbinding en de interactie zie je terug in bijna alles wat Acoolade Zorg doen. Via de bakkerij en de keuken, waar dagelijks mensen met en zonder beperking werken, werd door het kindercentrum naar de afdeling gelopen. Het was een mooi bezoek waarbij bezoekers, bewoners en medewerkers open met de minister konden praten. “Het is fijn om te zien wat Hart van Vathorst doet met de bewoners, maar ook met de wijk. Daarom ben ik er ook trots op dat we dit als een voorbeeld kunnen laten zien aan de Minister”, aldus Anne Bosman, bestuurder Accolade Zorg.

Minister Hugo de Jonge zei in zijn toespraak dat hij Hart van Vathorst ziet als een mogelijkheid hoe verpleeghuiszorg ook kan. Tijdens de bijeenkomst en de rondleiding zijn er ideeën uitgewisseld over verpleeghuiszorg, hoe mensen zoveel mogelijk dingen zelf kunnen blijven doen en daarbij ook onderdeel blijven vormen van de maatschappij. Er werden tips gegeven hoe andere verpleeghuizen hier van kunnen leren. Daarnaast nam de minister uitgebreid de tijd om met de bewoners te eten en te ervaren hoe het dagelijkse leven voor de bewoners van Accolade is. Ook de medewerkers kregen de mogelijkheid om met de minister in gesprek te gaan. Ze vertelden waarom ze heel bewust voor de ouderenzorg hebben gekozen en wat de uitdagingen zijn om nieuwe medewerkers te vinden.

Reacties