Tips voor jonge ondernemers

Foto: Roi Rigler en Jurgen Kruger

Steeds meer jongeren kiezen ervoor om hun eigen baas te worden. Dit is onlangs gebleken uit de cijfers die zijn gepubliceerd door het CBS.

Waar er in 2010 nog 20.600 startende ondernemers onder de 25 een bedrijf begonnen, is dit getal in 2016 gestegen naar maar liefst 27.300.

Twee van deze ambitieuze ondernemers zijn Jurgen (19) en Roi (19) uit Amersfoort. Begin 2017 begonnen ze hun eigen bedrijf, genaamd abcbijles. Met abcbijles proberen ze scholieren uit Amersfoort en omstreken te helpen door middel van individuele bijlessen aan huis. Hieronder geven ze twee tips, om jongeren, die ambities hebben voor het ondernemerschap, de eerste stap te laten zetten!

Wat voor bedrijf kan ik starten?
Veel jongeren met ambities voor het ondernemerschap komen er maar niet uit waarin ze een bedrijf  kunnen beginnen. Waar ben ik goed in? Ik ben nog jong, kan ik dit wel? Dit zijn gedachten die vaak spelen onder jongeren. Het belangrijkste is dat je bedenkt waar je goed in bent en waar jij energie uit put. Ben je goed met sociale media? Wellicht is een marketingbureau dan iets voor jou!

Hoe nu verder?
Nu je weet waar je een bedrijf in kan starten, wachten er nog enkele stappen voordat je, je bedrijf officieel kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
Ten eerste moet je een rechtsvorm kiezen voor je onderneming. De aansprakelijkheid en belastingverplichtingen verschillen per rechtsvorm. Daarom is het van belang dat je een rechtsvorm kiest die het beste bij jouw ondernemersplannen aansluit. Ten tweede moet je een naam kiezen voor je bedrijf. Een goede handelsnaam is duidelijk en onderscheidend, echter mag deze niet lijken op bestaande namen en merken. Op ikgastarten.nl vind je meer informatie over het kiezen van een goede bedrijfsnaam. Tenslotte is het van belang dat je een ondernemingsplan schrijft voor je bedrijf, voordat je naar de Kamer van Koophandel gaat. Een ondernemingsplan helpt jou met de vormgeving van je plannen. Tip: het businessmodel canvas biedt een duidelijke structuur bij het schrijven van dit plan en bij de concretisering van je ideeën.

Volg bovenstaande tips en laat je ondernemersdroom uitkomen in 2018!

Door: Roi Rigler en Jurgen Kruger

Reacties