Waterschap Vallei en Veluwe genomineerd tot best bestuurde lokale overheid

Foto: Waterschap Vallei en Veluwe

Wie is de beste lokale bestuurder van 2017? Lezers van Binnenlands Bestuur kunnen sinds 5 januari hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden voor deze jaarlijkse titel. Vallei en Veluwe is –net als vorig jaar- genomineerd in de categorie beste organisatie.

Beste organisatie

Provincies, gemeenten of waterschappen kunnen in aanmerking komen om uitgeroepen te worden tot Best Bestuurde Decentrale Overheidsorganisatie. Voor deze titel zijn naast Waterschap Vallei en Veluwe, ook de gemeenten Zwolle, Utrecht en De Wolden en de provincie Noord-Brabant genomineerd.

Nominatie Waterschap Vallei en Veluwe

In 2016 werd Waterschap Vallei en Veluwe al omschreven als ‘communicatief en betrokken’, toen zij eveneens een nominatie voor de titel Beste Bestuurder decentrale overheid ontving. Dit jaar werd daar nog aan toegevoegd dat zij een ‘uitstekende samenwerkingspartner, deskundig, betrouwbaar én innovatief’ is. De inzet waarmee het waterschap betrokkenheid van bewoners, recreanten, ondernemers en andere stakeholders stimuleert, wordt geprezen. Maar ook zoekt Waterschap Vallei en Veluwe de verbinding met andere waterschappen, kennis mag immers gedeeld worden!

De genomineerden in alle categorieën vind je op de site van Binnenlands Bestuur. Stemmen kan tot maandag 15 januari. De winnaars worden bekend gemaakt op donderdag 18 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2018 in het Provinciehuis van Noord-Brabant.

Onderzoek

Om tot de genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. De uitslag van de verkiezing is voor de helft gebaseerd op de stemmen van de lezers en voor de andere helft op de stemmen van de bestuurders.

Reacties