Techniek is jouw toekomst

Foto:

Techniek is overal. Niet alleen in de bouw en industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol.

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar kunnen samen met hun ouders de veelzijdigheid van techniek ontdekken op donderdag 25 januari, 17.00 – 20.00 uur. Locatie Wereld voor Techniek in Amersfoort.

Het belang van techniek, de impact van techniek op de toekomst van jongeren en de grote vraag naar technische vakkrachten staat centraal. Jongeren kunnen samen met hun ouders de veelzijdigheid van techniek ontdekken.

Zelf aan de slag
Op 25 januari gaan jongeren zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Er zijn diverse workshops. Er is keuze uit o.a. productietechnieken in de metaal, het construeren en ontwerpen van een gebouw, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, virtual reality, schilderen, slimme technieken met domotica, het maken van een digitale dobbelsteen, laboratorium- en procestechniek, de werking van een motor en het effect van transport en logistiek. Ook de combinatie van zorg en techniek komt aan bod met de zorgrobot Zora.

Naast de workshops kan actuele kennis worden getest bij de quiz. Inspiratie over de invloed van techniek op de toekomst is er bij de lezing van Remco Swaab, directeur van Bouwbedrijf A. Huurdeman. Hij neemt bezoekers mee in de veranderingen van het technisch bedrijfsleven.

De entree is gratis, aanmelden is niet nodig. Wereld voor Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort, 17.00 – 20.00 uur. Meer info www.techneteemland.nl.

 

Reacties