Deborah J. Carter op podium Observant

Foto: Deborah Carter Quintet

Woensdag 10 januari swingt de Observant. Zangeres Deborah J. Carter treedt op met Zandscape. De rest van de band bestaat uit vibrafonist Gunnar Graafmans, gitarist Jeen Rabs, bassist Mark Zandveld en drummer Jurjen Bakker.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

Zangeres Deborah J. Carter werd geboren in de Verenigde Staten en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazzfestivals en in jazzclubs en doet seminars in Europa en Azië – onder andere in Japan, China, Canada, Taiwan, Spanje, Duitsland en Azerbaijan. Deborah stond de afgelopen jaren in diverse theatertournees en zij zingt regelmatig met orkesten en bigbands, waaronder het Metropole Orkest (NL), De Hessische Rundfunk Big Band (D), The Berlin Jazz Orchestra (D) en de Sedavi Latin Jazz Big Band (SP).

Deborah presenteert dit repertoire met Zandscape. Deze groep was van oorsprong opgericht voor de composities van bassist/componist Mark Zandveld, maar de samenwerking met Deborah Carter is een uitbreiding van hun activiteiten die voor beiden niet te versmaden is. Jazzcontrasten schreef over deze band: “een waardevolle aanvulling in het Nederlandse jazzlandschap”.

Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Reacties