Winterse kost voor dieren in DierenPark Amersfoort

De dagen zijn koud, de winter gaat van start en de stamppotten kunnen weer op tafel. Niet alleen mensen genieten van winterse gerechten. “De winter begint en ook de dieren in DierenPark Amersfoort gaan over op de groenten van het seizoen”, vertelt dierverzorger Sander Drost.

Mensen eten vaak wat er in het seizoen groeit en dat geldt ook voor dieren.  “Dat betekent dat er bij een groot deel van onze dieren weer echte winterse kost op hun menu staat”, verklaart Sander. “Dat gaat er zeker wel in, want er gaat bij ons in een week wel zeventig kilo boerenkool doorheen in de winter.” Onder andere de Japanse makaken, stekelvarkens en knaagdieren smullen enorm van deze gezonde groente van het seizoen.”

Niet alleen voor de dieren is boerenkool te verkrijgen in het park. Tijdens de kerstvakantie organiseert het park Warme Winterweken die in het teken staan van stamppotten, warme dranken, muziek en mooie lichtjes. De Amersfoortse dierentuin is tussen kerst en Oud & Nieuw extra lang geopend tot 20.00 uur tijdens winterse avondopstellingen.

Reacties