Derde editie ‘Winter op de Heuvelrug’

Op 7 december is de derde editie van ‘Winter op de Heuvelrug’ gestart, een bundeling van alle winterse activiteiten op de Utrechtse Heuvelrug.

Bewoners en bezoekers kunnen tijdens Winter op de Heuvelrug genieten van een breed aanbod van winterse evenementen en activiteiten: van gezellige kerstmarkt tot frisse winterwandeling en van culinair winters genieten tot culturele uitjes waar je warm van wordt. Het project is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei in samenwerking met tientallen lokale partners.

Voor ieder wat wils
Winter op de Heuvelrug kent een breed aanbod, van 7 december tot 20 maart zijn er vele activiteiten en evenementen voor jong en oud. “Denk aan wandelen, winterfairs, museumbezoek, kerstshoppen, muziek of gewoon lekker uit eten” licht Laura van de Rijke van RBT Utrechtse Heuvelrug & Vallei toe. “Ook de mooie landgoederen en kastelen maken onderdeel uit van het aanbod, en bezoekers kunnen volop genieten van de winterse natuur. Bijvoorbeeld tijdens de winterwandeling rondom Kasteel Renswoude, in en rond Paleis Soestdijk, langs de kerststallenroute in Baarn of op de unieke klompenpaden.”

Wereldse winteractiviteiten
Ook de grote publieksattracties in de regio zijn van de partij. “Ouwehands Dierenpark (Rhenen) verandert tijdens de kerstvakantie in Ouwehands Winterland met gezellige kraampjes en lekkernijen en er zijn winterse activiteiten in het Nationaal Militair Museum (Soest). Winters genieten kan ook in diverse dorpen zoals in het Anton Pieck Winterdorp in Soest, op het Winterfestival (mèt ijsbaan) in Veenendaal en tijdens het Zweeds Midwinterfeest in Doorn. En er zijn mooie concerten en optredens zoals in de Andrieskerk in Amerongen en Theater de Speeldoos in Baarn.”

Winters genieten begint op de site
Romantische genieter, actief erop uit met de kinderen, natuurliefhebber of rustzoeker? Een winters uitje op de Heuvelrug start met een bezoek aan de nieuwe website www.winter.opdeheuvelrug.nl. “Daar vind je het complete aanbod aan evenementen en activiteiten in de online agenda en doe je via verschillende arrangementen inspiratie op voor een gevuld dagje uit of een paar dagen weg. Ik ga voor panda’s kijken in Ouwehands Dierenpark en natuurlijk afsluitend pannenkoeken eten bij een haardvuur”, vertelt Laura lachend. “Iedereen is van harte welkom op de Heuvelrug, de gezelligste winterregio van Nederland.” Naast de website is er ook een speciale folder verkrijgbaar via de deelnemende organisaties en bij alle VVV informatiepunten in de regio. Via social media en de regionale pers worden activiteiten uit de programmering extra gepromoot.

Extra impuls voor de regio
Met Winter op de Heuvelrug willen de initiatiefnemers niet alleen bewoners en bezoekers van de Utrechtse Heuvelrug betrekken bij alle leuke winteractiviteiten maar ook de regio economisch een extra impuls geven. “Deze periode is een belangrijke tijd voor ondernemers, attracties en musea. Met dit initiatief willen we iedereen enthousiast vertellen over ons mooie gebied en een bijdrage leveren om de bestedingen in de decembermaand te verhogen.”

Het volledige programma is te vinden op www.winter.opdeheuvelrug.nl.

Reacties