Lekker eten in Amersfoort volgens de consument

De jaarlijkse IENS TOP is bekend! Dit is de enige lijst die is gebaseerd op de meningen van restaurantbezoekers die daadwerkelijk in het restaurant zijn geweest. Waar kunt u in Amersfoort lekker eten volgens de consument?

De IENS TOP is de enige lijst die is gebaseerd op de meningen van restaurantbezoekers die daadwerkelijk in het restaurant zijn geweest. In de lijst zijn de beste 1000 restaurants van Nederland opgenomen. In Amersfoort scoren de volgende restaurants hoge ogen.

BRASA (plek 189) – Lavendelstraat 4, Amersfoort | cijfer 8,9
Als je aan Spanje denkt, denk je aan pinchos! En aan tortilla… en aan lekkere wijn! Probeer dit Spaanse restaurant en geniet van die typische Spaanse sfeer waar alles een standje langzamer lijkt te gaan. Het geeft een ontspannen gevoel en je krijgt de gelegenheid lekker eten en drinken te delen met vrienden of familie. Pinchos bestaat uit allemaal kleine hapjes. Vers, verrassend en origineel. Lekker op een zomerse avond. Maar óók op een regenachtige dag: zoek de Spaanse warmte hier!

De Aubergerie (plek 316) – Kamp 88, Amersfoort | cijfer 9,1
Dit prachtige pand in Amerfoort herbergt duidelijk een wat luxer restaurant. Toch is de ambiance heel toegankelijk en aangenaam. Bereid je voor op een avond culinair genieten op hoog niveau, want in de keuken van De Aubergerie verstaan ze hun vak! Overal is evenveel zorg aan besteed.

De Saffraan (plek 583) – Kleine Koppel 3, Amersfoort | cijfer 8,8
Je vindt dit restaurant in een honderd jaar oude klipper net buiten het centrum van Amersfoort. In de sfeervolle Eemhaven ervaar je de liefde die Kars van Wechem en Monique Korteschiel voor het vak hebben. Proef de passie, levenslust en creativiteit van De Saffraan, sinds 2009 in het bezit van een Michelinster.

Wijnbar Zuster Margaux (plek 691) – Kleine Haag 2, Amersfoort | cijfer: 9,1
Dat gevoel van dwalen in verhalen. Van zigzaggen door kleine steegjes, langs hoge muren waarvan je niet ziet wat erachter plaatsvindt. Van uiteindelijk uitkomen bij die ene bar, waar de ober je welkom heet met dat uitstekende glas wijn… dat gevoel beleef je bij Zuster Margaux, gelegen in de Mariënhof. De eeuwenoude bakstenen van dit klooster vertellen je dat het goed toeven is. Dat je thuiskomt of juist weer even dat vrije gevoel ervaart.
Natuurlijk, als je na lang dwalen die ene bar vindt dan smaakt elk glas wijn. Bij Zuster Margaux proef je echter ook die herinnering aan oprechte aandacht en heerlijke streekproducten. Naast goed gastheerschap waardoor je, net als op vakantie, de tijd even vergeet en langer blijft zitten dan gepland. En, wie weet, nog een keertje naar teruggaat.

Hete Kolen (plek 698) – Krankeledenstraat 7, Amersfoort | cijfer: 8,8
Ben je gek op barbecue? Dan zit je zeker goed in restaurant Hete Kolen. Het restaurant biedt er namelijk de lekkerste barbecuegerechten in Amersfoort.
Culinair team Jimmy, Aaron en Sander komen voor de dag met de meest creatieve en lekkerste gerechten. Voor de heerlijkste barbecuegerechten kan je dus zeker terecht in dit originele restaurant.
Het interieur van Hete Kolen is bijzonder gezellig en aangenaam. Het personeel is er vriendelijk en zorgt ervoor dat je je onmiddellijk thuis voelt. Wanneer je Hete Kolen bezoekt, krijg je dus zeker een totaalervaring, zowel op het gebied van eten als op het gebied van gastvrijheid.

Tollius (plek 722) – Utrechtseweg 42, Amersfoort | cijfer: 9,0
Tollius is een plek met een fijne eigen sfeer: mondiaal en karaktervol. In het knusse en sfeervolle restaurant serveren zij internationale gerechten uit hun moderne keuken. De chef zoekt graag naar bijzondere combinaties, inspiratie die ze van overal ter wereld verzamelen. Naast hun gevarieerde en uitgebreide menu kun je hier met kleine maar ook grote gezelschappen genieten van heerlijke wijnen en een fijne natuurlijke omgeving.

Brasserie Dichtbij (plek 788) – Arnhemsestraat 27, Amersfoort | cijfer: 8,7
In de binnenstad van Amersfoort geniet je van eerlijke gerechten voor zeer vriendelijke prijzen. In Brasserie Dichtbij serveren ze klassiekers als schnitzels, kogelbiefstuk en spareribs, maar ook vegetariërs kunnen hier prima terecht. Daarnaast hebben ze elke week een wisselend menu. Voor ieder wat wils dus!

Reacties

Cookieinstellingen