Inzamelacties Voedselbank Amersfoort

Foto: Voedselbank Amersfoort

December is traditiegetrouw een maand waarin Voedselbank Amersfoort verschillende inzamelacties organiseert. Tenslotte is het voor haar klanten óók een bijzondere maand waarin je niet wilt tobben over of je wel genoeg te eten hebt en het fijn is als je wat extra’s krijgt.

Op zaterdag 9 december is er weer een supermarktactie om de voorraad houdbare producten op peil te brengen. En de hele maand december is het mogelijk om D.E.-koffiepunten in te leveren, waarmee uiteindelijk koffie gekocht kan worden.

Supermarktactie: doe mee!

Verschillende keren per jaar houdt de voedselbank een supermarktactie, elke keer weer in andere supermarkten. Op zaterdag 9 december gaat het om de volgende winkels:

  • AH Emiclaer
  • Dirk van den Broek Groningerstraat (bij Eemplein)
  • Jumbo Leusderweg
  • Jumbo Neptunusplein
  • Jumbo Vathorst

Bij de ingang delen vrijwilligers boodschappenlijstjes uit met het verzoek aan de supermarktklanten om wat extra producten te kopen voor klanten van de voedselbank. De producten kunnen worden afgegeven bij een inleverpunt na de kassa’s.

De supermarktacties zijn hard nodig om de circa 450 gezinnen (gemiddeld 1500 personen) in Amersfoort elke week weer van een volwaardig voedselpakket te kunnen voorzien.

Nog Douwe Egberts koffiepunten gespaard? Lever ze in!

Als u D.E.-koffiepunten over heeft, neemt Voedselbank Amersfoort deze graag van u over. Douwe Egberts verzilvert de ingeleverde waardepunten in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. In de dagelijkse praktijk is koffie voor mensen die leven onder de armoedegrens een luxeproduct. Koffie wordt maar zelden gedoneerd en dat terwijl juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Het wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Tot 2 januari kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn:

  • AH : Eemplein, Euterpeplein, Hoogland, Leusderweg, Schweitzersingel, Vathorst
  • Jumbo : Emiclaer, Neptunusplein, Nieuwland, Schothorst
  • Plus : Arnhemseweg

Douwe Egbert steunt deze actie, omdat ze mensen in Nederland dichterbij elkaar wil brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen!

Over Voedselbank Amersfoort

De stichting achter de Amersfoortse voedselbank heeft als officiële naam Stichting Voedselfocus Amersfoort (VFA), maar als werknaam wordt Voedselbank Amersfoort gebruikt.
Voedselbank Amersfoort is afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. In Amersfoort leveren zij voedselpakketten aan circa 450 gezinnen. Gemiddeld betekent dat 1500 personen. De organisatie drijft op een groot aantal vrijwilligers, die zich gezamenlijk inzetten voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten. De focus ligt op het wekelijks verstrekken van een voedselpakket. Daarnaast worden klanten ook geholpen door ze te verwijzen naar instanties die zich bezighouden met armoedebestrijding en schuldhulpverlening en te wijzen op fondsen voor mensen die financieel krap zitten.
Voedselbank Amersfoort is aangesloten bij Voedselbanken Nederland.

Reacties

Cookieinstellingen