Locoburgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Bos-Rooke

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op dinsdag 28 november 2017 zijn de heer en mevrouw Bos-Rooke 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Hans Buijtelaar bracht het bruidspaar vandaag een felicitatiebezoek.

Mevrouw Bos-Rooke is geboren in 1934 op het landgoed Coelhorst als jongste dochter van de jachtopziener. De heer Bos is geboren in 1934 in Hooglanderveen. Het bruidspaar leerde elkaar na de oorlog kennen bij Zangvereniging Zang en Vriendschap en CJMV David samenzang en toneel in Hoogland. Zingen is tot op de dag van vandaag nog een grote passie van het echtpaar. Het echtpaar heeft drie dochters, zeven kleinkinderen en vier bonuskleinkinderen.

Mevrouw Bos-Rooke heeft tot het huwelijk in 1957 gewerkt als coupeuse bij een kindertehuis in Amersfoort. De heer Bos heeft achtendertig jaar bij de bekende koekjesfabriek Meursing in Amersfoort gewerkt. Na de sluiting van de fabriek is het echtpaar dertien jaar koster geweest van kerk De Inham in Hoogland.

Mevrouw Bos-Rooke is nog steeds actief in de kerk, ze heeft de leiding over de seniorensoos en activiteitencommissie.

De heer Bos is beheerder van begraafplaats de Coelhorst en sleutelhouder van de kapel uit 1363. Daarnaast is hij al negenenveertig jaar controleur van de sportvisserij Nederland.

Het echtpaar heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger voor het KWF, afdeling Hoogland-Amersfoort Noord.  Mevrouw Bos-Rooke leidt al sinds 1949 de collecte en de heer Bos is sinds 1953 penningmeester van de afdeling. Hiervoor hebben ze beiden in 1999 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen en zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Omdat ze in Nederland de langst werkzame vrijwilligers voor het KWF zijn, werden ze door prinses Beatrix ontvangen voor een gesprek in het De La Mar theater.

Het bruidspaar viert het jubileum met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Reacties

Cookieinstellingen