KNSB partner van WinterparadIJS Amersfoort

Foto: WinterparadIJS

Vanaf aanstaande vrijdag kan er geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort op het Eemplein. De schaatsbaan is door de KNSB geselecteerd voor het project IJSTIJD!. Hierdoor is er nóg meer te beleven op en rondom de schaatsbaan.

“IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt” is een initiatief van de KNSB, waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. Het voortbestaan van tijdelijke ijsbanen in stadscentra en op dorpspleinen vindt de KNSB belangrijk, omdat de jeugd hier op een laagdrempelige manier kennis maakt met schaatsen.

In het kader van deze samenwerking komt de Croky Icebike Challenge op zaterdagochtend 2 december naar de schaatsbaan. Scheur op een speciale fiets zo snel mogelijk over het ijs en leg het parcours foutloos af.

Donderdag 28 december brengt de KPN Junior Schaatsclub een bezoek aan het WinterparadIJS. Kinderen krijgen op deze dag clinics waardoor zij nóg meer plezier in schaatsen krijgen.

De IJSTIJD! Winterspelen is het knallende slotevenement van IJSTIJD!. Dit evenement wordt 3 februari gehouden op de Coolste Baan van Nederland gelegen in het Olympisch stadion te Amsterdam. De deelnemers van dit evenement bestaan uit kinderen uit de dorpen en steden met een IJSTIJD! ijsbaan. Deze kinderen kunnen zich kwalificeren tijdens voorrondes die gehouden worden op de desbetreffende banen. Bij het WinterparadIJS gebeurt dit tijdens de schaatslessen, de Croky Icebike Challenge en de KPN Junior Schaatsclub.

Reacties

Cookieinstellingen