Front Runner failliet

Foto: Google Street View

Sneakerstore Front Runner is door Rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. Het is het tweede faillissement in anderhalf jaar voor de keten.

De Amersfoortse vestiging van Front Runner aan de Langestraat is gesloten, evenals de vestigingen inĀ Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Zwolle. De zaken zijn sloten voorafgaand aan het faillisement haar deuren.

Momenteel wordt onderzocht of een tweede doorstart van Front Runner tot de mogelijkheden behoort. De oorzaak van dit faillissement is nog niet bekend gemaakt, maar wordt in het eerste faillissementsverslag door de curator benoemd.

Anderhalf jaar geleden werd Front Runner al failliet verklaard. De oorzaak lag toen in een teruglopende omzet, oplopende kosten en de gevolgen van een inbraak in het magazijn. Hier werd een groot deel van de voorraad gestolen en dit leidde tot een geschil met de verzekeraar. Het duurde maanden voordat de voorraad weer op peil was. Front Runner zag zich toen genoodzaakt een doorstart te maken in een afgeslankte vorm: 8 van de 14 winkels bleven open en 80 van de 174 behielden toen hun baan.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen