Orthopedie Meander ontvangt travelling fellows

Foto: Meander MC

Internationaal bezoek op de OK van Meander Medisch Centrum. Zeven ‘travelling fellows’ woonden op 3 november het operatieprogramma bij van orthopedisch chirurgen Rob Nordkamp en Robert Gaasbeek. Ze volgden van nabij een aantal kijkoperaties en operaties van knie en schouder.

De travelling fellows, afkomstig uit Engeland, Australië, India, Maleisië en Nederland, zijn afgestudeerde orthopeden die een fellowship volgen. Dit is een verdiepingsjaar, gericht op een bepaald medisch specialisme. Het meekijken op de OK was voor hen een leerzame en interactieve ervaring. Ze waren erg enthousiast over hun bezoek aan Meander Medisch Centrum: een modern ziekenhuis met een hoogstaande faciliteiten. De travelling fellows vonden het interessant om te zien hoe de orthopedisch chirurgen werken.

Orthopedisch chirurg Rob Nordkamp: “We vinden het belangrijk om kennis en ervaring te delen. Zo houden we regelmatig een ‘live surgery’, waarbij fysiotherapeuten een operatie in de OK op een groot scherm kunnen bijwonen. Op deze manier vergroten we de kennis van alle zorgverleners die bij een orthopedische ingreep betrokken zijn.” Op 10 november vindt weer een live surgery plaats in Meander, ditmaal van een knieprothese operatie.

Het programma is opgesteld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Arthroscopie en orthopeed dr. Andy Williams uit Londen (Fortius Clinic).

Bron: Meander Medisch Centrum

Reacties

Cookieinstellingen