Aandacht voor digitale middelen in het cultuuronderwijs

Foto: Provincie Utrecht

In de dagelijkse praktijk ondervinden leerkrachten hobbels om met een klas vol leerlingen aan digitale vaardigheden te werken. Het wordt steeds belangrijker, maar zij lopen tegen problemen aan als een niet werkende wifi of niet opgeladen ipads. De PABO MarnixAcademie organiseerde samen met Landschap Erfgoed Utrecht een bijeenkomst met workshops over dit onderwerp.

Mariette Pennarts, gedeputeerde Cultuur, was een van de sprekers tijdens deze bijeenkomst. Zij vertelde over het belang van zowel cultuureducatie als omgang met digitale middelen. De provincie heeft bijgedragen aan een Europees project ‘Digital Innovation in Cultural and Heritage Education in the light of 21st century learning’ om te onderzoeken hoe digitale middelen een effectieve en innovatieve bijdrage leveren in cultuuronderwijs van vandaag de dag.

De provincie vindt cultuureducatie belangrijk en financiert dit met €1,5 miljoen per jaar. Dit geld is bestemd voor advies aan scholen en culturele instellingen over cultuureducatie, een basispakket (Kunst- en cultuurmenu) voor alle scholen, en – in co-financiering met het Rijk – het verdiepingsprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit.

Bron: Provincie Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen