‘Geen kind aan de kant’ boekpresentatie

Foto:

We denken allemaal dat Nederland een veilig land is waar je in principe nergens bang voor hoeft te zijn. Toch leven er hier heel veel kinderen dagelijks in angst over of ze hier wel kunnen blijven.

Deze kinderen leven in zogeheten ‘gezinslocaties’: zeer sobere opvangcentra met vrijheidsbeperkende regels, bestemd voor gezinnen die naar Nederland gevlucht zijn en van wie een eerste asielaanvraag is afgewezen, maar die wel nog in procedure zijn. Voor kinderen is het onbegrijpelijk dat ‘een meneer op een kantoor’ ineens bepaalt dat zij of hun vrienden hier niet meer mogen leven, terwijl ze hier al jaren wonen en naar school gaan.

Omdat het lijden van deze mensen zich onzichtbaar en in stilte voltrekt, proberen de schrijver met dit verhalenboekje een bescheiden bijdrage te leveren aan het naar buiten brengen van hun stem. Op zaterdag 11 november wordt in een persconferentie het verhalenboekje gepresenteerd. Hierbij zullen ook mensen uit de gezinslocatie Amersfoort aanwezig zijn.

Datum: 11 november, 15:00-17:00 – locatie: De War (Binnentuin), Geldersestraat 6 Amersfoort
www.dewar.nl/agenda

Mensen die in een gezinslocatie wonen of gewoond hebben worden uitgenodigd om hun verhaal te doen. Woon jij in een gezinslocatie of heb je daar gewoond? Stuur een e-mail op [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen