Petitie: “Dood Anne Faber schuld rechtssysteem”

Foto: ANP/Nieuws.nl

Een moeder van drie dochters is een petitie begonnen na de dood van Anne Faber. Ze eist met de petitie een onderzoek naar het ‘falend rechtssysteem in de zaak van Michael P.’.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige vrouw, van wie het lichaam donderdag in Zeewolde werd gevonden.

Verantwoordelijk

“Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, o.a. het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring”, schrijft de vrouw. “Wij eisen een verandering van de wet op het gebied van zedendelicten zodat dit NOOIT meer kan gebeuren. Het volk is boos en zit vol afschuw!”

Ook wordt de familie van Anne gesteund: “Met het ondertekenen van deze petitie steunen wij tevens ouders, familie en vrienden met het verschrikkelijke leed en verlies wat hen is aangedaan. Anne, tranen van het volk maar wij vechten voor het recht voor jou! Rust zacht lieve Anne

De petitie is al door meer dan 98.000 mensen getekend. De handtekeningen zullen worden overhandigd aan onder andere het ministerie van Veiligheid en Justititie, de kliniek waar P. verbleef en aan premier Mark Rutte.

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd al gevraagd om onderzoek te doen naar de kliniek.

Je vindt de petitie hier.

Reacties