Week van de Duurzaamheid in Amersfoort

Foto: De Week van de Duurzaamheid

Zaterdag 7 t/m 14 oktober vindt de Week van de Duurzaamheid plaats in Amersfoort. Doel van deze week, welke een samenwerking is tussen o.a. IVN, Milieudefensie en diverse andere groene en duurzame lokale instellingen en initiatieven een platform te bieden, bij bewoners van de stad. Deze week is voortgekomen uit de landelijke Dag van de Duurzaamheid, die op 10 oktober zal plaatsvinden op verschillende plekken in Nederland.

Deze tweede week van oktober nemen Amersfoortse bewoners, duurzame organisaties, initiatieven en ondernemers het heft in handen om een week neer te zetten vol duurzame activiteiten op verschillende locaties in de stad. Ook kunnen bewoners van Amersfoort zelf een activiteit organiseren en aanmelden via de website van www.duurzameweek033.nl.

Natuurboerderij Brinkhorst zet zijn deuren openen voor een dag vol (kinder)activiteiten rondom dit thema, men kan aanhaken bij een fietssafari die langs verschillende (burger)initiatieven toert. In de Johanneskerk kunnen 150 bewoners aanschuiven onder het motto ‘Eat as good as you can’, waarbij biologisch en vegetarisch genieten op het programma staat. Vanuit Amfors staan de ‘buurjongens’ paraat met een workshop schuttingen en insectenhotel bouwen. Kinderen die meer willen leren over gezond koken, kunnen bij de Minichefs van Willem&Drees aansluiten.

Wijkboerderij Nieuwland opent zijn deuren op 10 oktober al vroeg en begint de Dag van de Duurzaamheid met een ondernemersontbijt, om de dag te vervolgen met een uitgebreid programma rondom duurzaamheid. Docente Maranke Spoor voorziet geïnteresseerden van een introductiemiddag rondom permacultuur en Diana van culturele broedplaats De WAR spreekt aan het einde van de fietssafari over de vele duurzame projecten die onderdeel zijn van deze plek, waaronder de paddenstoelenkwekerij. Op verschillende basisscholen zal er voorgelezen worden over duurzaamheid, door de ‘voorleeshelden’, waaronder Selina Roskam, bekend uit de Duurzame Top 50. Het Groene Huis organiseert een duurzame dag voor schoolklassen. Ook kan men aansluiten bij de workshop ‘zelf je huis isoleren’, en kan er in Nieuwland een proefrit met de elektrische buurauto gemaakt worden.

De week wordt 7 oktober 10.00 uur geopend door wethouder Menno Tigelaar nabij het Spui, onder het motto ‘ Verslingerd aan een schone stad’ . Bezoekers van de opening wordt gevraagd zwerfafval mee te nemen, zodat hier een slinger mee gemaakt kan worden, als onderdeel van het dit thema.

Informatie rondom alle activiteiten van De Week van de Duurzaamheid Amersfoort zijn te vinden op:
www.duurzameweek033.nl
https://www.facebook.com/Duurzaam033

Reacties

Cookieinstellingen