Inschrijving Dag van de Aangepaste Sport gestart

Foto: Dag van de Aangepaste Sport

De inschrijving voor de eerste Dag van de Aangepaste Sport regio Eemland is vanaf 3 september gestart via http://bit.ly/2fXftCH.

Op zaterdag 16 september organiseren buurtsportcoaches uit de hele regio, samen met de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort (GSVA) en de Esther Vergeer Foundation in het kader van de Nationale Sportweek van 9.45 tot 14.00 uur een sportdag om mensen met een beperking te laten kennismaken met sport, spel en bewegen om de gezondheid te bevorderen.

Doel van de Dag van de Aangepaste Sport regio Eemland is om het belang van sporten te benadrukken, drempels weg te nemen en de sportmogelijkheden in de regio Eemland onder de aandacht te brengen. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen mensen met een beperking kennismaken met sport en spel, en deelnemen aan bijvoorbeeld rolstoeltennis, dansen, rolstoelbasketbal of tafeltennis. Speciaal voor lokale politici, sportbestuurders, sporters, trainers en medewerkers van gemeenten en wijkteams vindt van 10.00 tot 12.00 uur een symposium plaats over de verbinding tussen zorg, sport en bewegen.

Programma
09.45 – 09.50 uur: Kick-off van de Dag van de Aangepaste Sport door Wimbledon rolstoeltenniskampioen Diede de Groot en sportwethouder Hans Buijtelaar.
10.00 – 14.00 uur: Informatiemarkt met sportverenging en sportgroepen.
10.00 – 12.00 uur: Clinics – proeflessen van verschillende sporten: atletiek, jeugdzaalvoetbal, gym, korfbal, dans, circus, rolstoeltennis, tafeltennis, rolstoelbasketbal, rolstoelhockey en paardrijden. (deelname via inschrijving)
10.00 – 12.00 uur: Symposium over de verbinding tussen zorg, sport en bewegen. Centraal staat de vraag ‘Hoe krijgen we in de regio Eemland meer mensen in beweging die beter tot hun recht komen in het aangepaste sportaanbod?’
12.00 – 14.00 uur: Demonstraties en clinics. (vrije deelname)

Locatie: Icoon Theater, Leeghwater 1-3, Amersfoort Vathorst

Gezondheid
De Dag van de Aangepaste Sport regio Eemland wordt door de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en omstreken(GSVA) georganiseerd samen met buurtsportcoaches uit Amersfoort, Soest, Leusden en Baarn en de Esther Vergeer Foundation. Voormalig Wimbledon rolstoelkampioen Esther Vergeer weet uit ervaring dat “sport je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen versterkt. Voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking biedt sport een kans om ‘gewoon’ mee te doen. Een kans op een eigen toekomst.”

Symposium
Voor lokale politici, sportbestuurders, sporters, trainers, beleidsmedewerkers van gemeenten, professionals uit de zorg en wijkteams vindt tijdens de Dag van de Aangepaste Sport van 10.00 tot 12.00 uur een symposium plaats over de verbinding tussen zorg, sport en bewegen. Centraal staat de vraag ‘Hoe krijgen we in de regio Eemland meer mensen in beweging die beter tot hun recht komen in het aangepaste sportaanbod?’ Voor meer informatie: www.facebook.com/Dagvandeaangepastesport.

Reacties