Groot onderhoud gedeelte Bunschoterstraat

Foto: Provincie Utrecht

De werkzaamheden betreffen groot asfaltonderhoud dat gemiddeld eens in de vijftien jaar wordt uitgevoerd op alle provinciale wegen. Op die manier blijven de wegen in een goede conditie ten behoeve van de verkeersveiligheid.

Werkzaamheden
Bij de werkzaamheden op de Bunschoterstraat wordt de bovenste laag asfalt weggefreesd en vervangen door een nieuwe deklaag. Op een aantal plaatsen worden aanvullende reparatiewerkzaamheden verricht. Ten slotte wordt de nieuwe deklaag weer voorzien van markering.

Planning
De werkzaamheden vinden plaats vanaf maandagavond 28 augustus tot vrijdagochtend 31 augustus. De aannemer (Dura Vermeer) werkt in die week alleen ’s avonds en ’s nachts omdat er dan minder verkeer is. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20:00 uur ’s avonds en 06:00 uur de volgende ochtend. Overdag zijn er geen werkzaamheden.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid
Tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden is er per rijrichting één rijstrook beschikbaar in plaats van twee rijstroken per richting. Via een tijdelijke doorsteek in de middenberm wordt het verkeer naar het weggedeelte geleid waar niet gewerkt wordt. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer te begeleiden. Alle panden blijven bereikbaar. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een veilige en snelle doorgang.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar regent. Asfalteren en belijning aanbrengen is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Bron: Provincie Utrecht

Reacties