Stichting Het Vergeten Kind geeft 300 kinderen een onvergetelijke dag bij DierenPark Amersfoort.

Foto: Stichting Het Vergeten Kind

Dinsdag beleefden 300 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in DierenPark Amersfoort. Naast de vrijwilligers van Stichting Het Vergeten Kind en de begeleiders van de opvanglocaties hebben ook ruim 200 jonge vrijwilligers van de Leo’s club meegeholpen aan deze dag vol plezier.

Het is namelijk niet voor elk kind vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Stichting Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. DierenPark Amersfoort is de achtste in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour van Stichting Het Vergeten Kind belangeloos openen voor deze kinderen.

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn. Samira, 10 jaar: “Het was een superleuke dag! Het was allemaal mooi, de olifanten vond ik het leukste. Wanneer gaan we weer en komen jullie dan weer?

In samenwerking met onder meer DierenPark Amersfoort, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat DierenPark Amersfoort en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.“, aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind.

Stichting Het Vergeten Kind
Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (Unicef). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Stichting Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Leo’s en het Leo Europa Forum
De Leo club is een serviceclub voor jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar die regelmatig bij elkaar komt om service aan te bieden aan de maatschappij. Het is een jongerenvereniging die activiteiten organiseert ten bate van goede doelen. Dit komt voort uit het ideaal dat we iets voor anderen in onze samenleving kunnen betekenen. Leo staat voor Leadership, Experience en Opportunity. Tijdens het Leo Europa Forum 2017, een jaarlijks internationaal evenement voor Leo’s uit heel Europa, organiseren de Leo’s een bijzondere dag voor de kinderen van Stichting Het Vergeten Kind. De Leo’s zijn onderdeel van de organisatie Lions Clubs International.

Reacties