DierenPark Amersfoort presenteert Pierre’s Heftige Happenrad tijdens foodfestival

Foto: DierenPark Amersfoort

Chef-kok Pierre Wind presenteert tijdens deze editie van het ZOO’n ZOOmer Food Festival zijn Heftige Happenrad in DierenPark Amersfoort. Een bonbon van meelwormen, nuggets van stierenballen en een stoofschotel van hersenen zijn een greep uit de gerechten die op Pierre’s Heftige Happenrad staan. “Het water loopt je misschien niet direct in de mond bij het horen van deze hapjes, maar ik wil bezoekers laten ontdekken dat deze ingrediënten eigenlijk heel lekker zijn”, vertelt Pierre.

Tijdens de vier foodfestivaldagen staat Pierre met zijn opvallende rad tussen de foodtrucks. “Ik daag bezoekers uit om de meest gekke dingen te eten. Op het Happenrad staan afbeeldingen van opvallende lekkernijen. De bezoekers mogen een flinke draai aan het gevaarte geven”, legt Pierre uit. “Het lot bepaalt wat de bezoeker te eten krijgt. Bijna alle hapjes die op het rad staan, zijn ook nog eens gezond. Insecten bijvoorbeeld. In deze dieren zitten stoffen die goed zijn voor het lichaam. Ook de dierbewoners uit het dierenpark, zoals stokstaartjes, apen en hagedissen, zijn er dol op”, vertelt Pierre.

Op 10, 11, 12 en 13 augustus 2017 vindt de tweede editie van het ZOO’n ZOOmer Food Festival plaats in DierenPark Amersfoort. Het park staat vol met authentieke foodtrucks waar je smaakvolle gerechten voor jong en oud kunt nuttigen. Tijdens dit weekend is de Amersfoortse dierentuin extra lang geopend en zijn er zomeravonden te beleven die in het teken staan van hapjes, drankjes en dansjes tussen de dieren. Bezoekers leren tijdens de Foodtour alles over de eetgewoontes van de dierbewoners en kunnen relaxen op het speciaal aangelegde zandstrand. Kinderen kunnen mee op zomerse reizen naar plekken achter de schermen van de dierentuin. Dit jaar ontmoet de bezoeker dus ook Pierre bij zijn rad. “Durf jij de uitdaging aan en geef je een flinke draai aan mijn Heftige Happenrad? Ik heb er in ieder geval zin in; het wordt kicken!”

Reacties