Al 50.000 auto’s uit de avondspits door ‘No Spits Today’!

Foto: Wikipedia/Michiel1972

Gisteren liet Jaap uit Nieuwegein zijn auto staan tijdens de avondspits. Daarmee is de tussenstand bereikt van 50.000 auto’s die door ‘No Spits Today’ niet in de avondspits hebben gereden. Jaap is één van de ruim 2.700 deelnemers uit de regio Utrecht die mee doet aan No Spits Today.

Zij laten tijdens de avondspits regelmatig de auto staan en sparen hiermee voor cadeaus. Niet-deelnemers hebben op hun beurt weer profijt van de extra ruimte die zo op de weg beschikbaar komt. Spitsmijder Jaap: “Ik vind het leuk dat ik een prijs heb gewonnen, maar vind het nog leuker dat ik zo vaak op de fiets kan. Ik hoop dat ik dit nog vaak mag doen!”

Dagelijks 1000 auto’s uit de avondspits
No Spits Today is een initiatief van Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden. Gemiddeld worden er in de regio op dit moment 1.000 spitsmijdingen per avond gerealiseerd. Op sommige dagen loopt dit op naar meer dan 1.500. De komende maanden wordt het aantal van 50.000 dus nog verder uitgebreid.

Sparen voor cadeaus
Automobilisten die tijdens de avondspits (15.00 – 19.00 uur) Utrecht Centrum, Utrecht Science Park/De Uithof & Rijnsweerd en Amersfoort-Noord mijden, worden daarvoor beloond. Deelnemers aan het project kunnen sparen voor cadeaus die aansluiten bij het alternatief waar zij voor kiezen. Denk bijvoorbeeld aan korting op een elektrische fiets, tegoed voor het openbaar vervoer of korting op artikelen waarmee je kunt thuiswerken.

Meedoen aan No Spits Today
Aan het project kunnen automobilisten meedoen die regelmatig in de avondspits Utrecht Centrum, Utrecht Science Park/De Uithof & Rijnsweerd en Amersfoort-Noord uitrijden. Om te bepalen hoe vaak automobilisten hier rijden, is een verkeersonderzoek gedaan. Deelnemen kan nog steeds. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van No Spits Today: www.nospitstoday.nl. \ Hier vind je ook meer informatie over het project.

Goedopweg: samenwerken aan betere bereikbaarheid
Goedopweg is een samenwerkingsverband waarin de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en werkgevers (verenigd in de U15) samenwerken aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Meer informatie over Goedopweg en de projecten is te vinden op goedopweg.nl.

Reacties