Help mee bosbranden te voorkomen

Foto: Publiek domein

Het is warm en droog in de natuur, waardoor de kans op natuurbranden groot is. Daarbij gaat het niet alleen om de bossen, maar ook om bijvoorbeeld heide en grasland. Wees daarom alert en help mee natuurbranden te voorkomen.

Barbecueën en vuurtjes maken in de natuur zijn op dit moment heel gevaarlijk. In de veiligheidsregio Utrecht is het risico op een natuurbrand op dit moment hoog. Gooi daarom geen brandende sigaretten weg in natuurgebieden en parkeer uw auto niet in het gras; de hete uitlaat kan al een brand veroorzaken. Vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn ook niet toegestaan.

Gaat u met dit weer de natuur in? Wees dan alert op beginnende brandjes en verdachte situaties. Houd er rekening mee dat u in natuurgebieden niet overal bereik heeft met uw mobiele telefoon.

Wilt u weten hoe groot het brandrisico is in het gebied waar u op pad wilt of woont? Kijk op www.natuurbrandrisico.nl om te zien wat u kunt doen als een natuurbrand ontstaat, maar ook hoe u natuurbranden helpt te voorkomen.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties