Negen jaar gevangenisstraf geëist voor doodslag tijdens familiefeest

Foto: Politie.nl

Het Openbaar Ministerie heeft negen jaar gevangenisstraf geëist tegen een 51-jarige man uit Amersfoort. Hij wordt er van verdacht in november 2016 zijn 25-jarige neef tijdens een familiefeest in Amersfoort te hebben doodgestoken.

De officier van justitie acht bewezen dat de verdachte het slachtoffer bij het verlaten van de partyboot waarop het feest gevierd werd met een mes heeft gestoken. Reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten. Hij overleed kort na aankomst in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Voorafgaand aan de steekpartij was er een ruzie tussen familieleden die voortkwam uit een langer lopend conflict in de familie. Aan het einde van het feest zocht het slachtoffer de confrontatie op met de verdachte. Getuigen zagen dat de verdachte tijdens deze confrontatie een stekende beweging maakte waarna het slachtoffer op de kade in elkaar zakte. Mede op basis van deze getuigenverklaringen acht het Openbaar Ministerie de verdachte schuldig aan doodslag.

Gezien de ernst van het feit en de impact op de nabestaanden vindt het Openbaar Ministerie een lange gevangenisstraf gepast. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Reacties