Nog geen besluit over voorgeleiding tieners

Foto: Snelste nieuws van Amersfoort

De onderzoeken naar de dood van Romy Nieuwburg en Savannah Dekker zijn in volle gang. Beide meisjes werden dit weekend levenloos gevonden. De zaken lijken niets met elkaar te maken te hebben.

In de nacht van zondag op maandag zijn twee minderjarige jongens aangehouden. In de zaak van Romy gaat het om een 14-jarige boerenzoon uit Lunteren. Hij zou het meisje via vrienden kennen. Daarnaast had hij een vriend die op dezelfde school zat als Romy.
In de zaak van Savannah is een 16-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden. Hij en Savannah zouden elkaar kennen van social media. Volgens burgemeester Van de Groep van Bunschoten was er nog hoop om Savannah levend terug te vinden. Er waren aanwijzingen dat ze zich met de verdachte op een adres schuil hield.
Ondanks dat de twee zaken veel gelijkenissen vertonen, hebben de zaken vrijwel zeker niets met elkaar te maken volgens de politie. Er zijn twee aparte rechercheteams ingezet om de moorden op te lossen. De teams delen onderling informatie waar nodig.

Voorgeleiding
Naar verwachting neemt het Openbaar Ministerie woensdag een besluit voor een eventuele voorgeleiding van de twee minderjarige verdachten. Als daartoe redenen bestaan, worden de 14-jarige jongen uit LunterenĀ en de 16-jarige jongen uit Den Bosch donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, aldus het OM. Er worden nog geen verdere mededelingen gedaan door het OM.

Stilte
In Hoevelaken en Bunschoten wordt gerouwd om het verlies van de twee meisjes. In Hoevelaken vond maandagavond een bijeenkomst plaats in het plantsoen op het Van Aalstplein voor Romy. Vooral veel jongeren waren aanwezig om hun medeleven te betuigen. De kerkklokken werden geluid, waarna burgemeester Renkema een toespraak hield. Er volgde muziek, uitgekozen door de familie en daarna een indrukwekkende stilte. Er werden bloemen gelegd en kaarsen ontstoken bij het portret van Romy. De naaste familie van Romy was niet aanwezig, maar bedankte de dorpsbewoners via de burgemeester voor de steun die ze hebben mogen ontvangen. De J.H. Donnerschool, waar Romy naar toe ging, ving vanochtend de leerlingen op en heeft het lesrooster aangepast.
Ook in Bunschoten laat het verlies van de jonge dorpsbewoonster de mensen niet los. Het condoleanceregister is druk bezocht. Op de school van Savannah stonden de leerlingen stil bij het gemis.

 

 

Reacties