Amersfoortse boot op Gay Canalpride Utrecht op 17 juni

Foto: Stichting Keiroze Amersfoort

Amersfoort vaart mee op de U-pride op zaterdag 17 juni. Voor het eerst heeft de stad Utrecht een eigen botenparade door haar centrum. Stichting Keiroze Amersfoort vaart trots mee met ruim zestig opvarenden op een eigen bolpraam.

Op deze manier wil de stichting laten zien en horen dat zij dit geweldige initiatief ondersteunen en dat Amersfoort een groot roze hart heeft. De Stichting Keiroze heeft het meevaren van deze boot, mede dankzij een groot aantal sponsoren, mogelijk gemaakt.

De bemanning bestaat uit mensen van organisaties waarmee zij samenwerken op het gebied van LHTB+: roze stichtingen, ondernemers, politieke actievelingen, een brede vertegenwoordiging van de gemeente Amersfoort, waaronder de wethouder en het roze ambtenarennetwerk Sectie Roze en een enkele verstekeling.

Roze Amersfoort vaart mee onder de vlag ‘Amersfoort doet de Rainbow Boogiewoogie’. Met de keuze voor ons jaarthema 2017 ‘Rainbow Boogiewoogie’ maken zij een knipoog naar het Stijljaar. De Boogiewoogie is een ritmische bevrijdende muziekvorm, ontstaan tijdens de slavernij. De LHTB+ organisaties die in Amersfoort actief zijn sluiten zich met de inhoud en vorm aan bij dit thema, met hun eigen stem en sound. Het schip straalt het beeld en ritme uit dat de stichting blij zis dat zij op deze manier de diversiteit van Amersfoort tonen.

Het publiek is van harte welkom om alle boten te bekijken langs de kant en op de werven. Om 13.00 uur zal de vaarstoet beginnen. Wegens de verwachte drukte wordt bezoekers gevraagd om net buiten het winkelgebied van de Oudegracht de boten aan te moedigen. Meer informatie over de route en het programma is te vinden op de website www.utrechtcanalpride.nl. De U-pride markeert de start van het bekende Midzomergrachtfestival. Utrechts feest van veelkleurigheid.

Reacties