Warme Hooglandse Dorpsloop

Op woensdag werd de 33e Hooglandse Dorpsloop verlopen. De omstandigheden waren voor de lopers zwaar, vanwege de hoge temperaturen.

Om 18.00 uur was het eerst de beurt aan de jongste lopertjes. Zij liepen een rondje van ruim een kilometer. Alle klassen van de het basisonderwijs waren vertegenwoordigd en ruim 300 liepen een mooie strijd om het scholierenkampioenschap in de straten van Hoogland.

Om 20.15 uur startten de wedstrijdlopers voor de 10 kilometer en de recreatielopers voor de 2-4-6-8 of 10 kilometer. De deelnemers legden rondjes van 2 kilometer af. Hierdoor was het voor het publiek mogelijk om de wedstrijd op de voet te volgen en hun lopende familieleden of vrienden aan te moedigen.

Bij de heren ging Marijn Geurken er met de overall winst vandoor in een tijd van 35.50, ruim een minuut voor Sjoerd Venema, die tweede werd. Michiel Riemersma zat hem op de hielen en completeerde het podium met een derde plek.
Het deelnemersveld bij de dames was dun bezaaid. Welgeteld 5 vrouwen namen deel aan de 10 kilometer wedstrijd. Hierbij won Anita v.d. Bogert met een tijd van 42.18. Zij sloeg een flink gat met de nummer twee, Paulien Rinsema-Jansen die in 48.45 finishte. Gerdien Koeling-van Doorn kwam als derde over de streep in 52.49.

Reacties