Elianne schittert in finale Mis(s) Verkiezing

Foto: Elianne Speksnijder facebook

Vanavond straalde Elianne Speksnijder in de finale van De Mis(s) Verkiezing, een initiatief van Lucille Werner.

De Mis(s) Verkiezing is door Lucile in het leven geroepen om de emancipatiebeweging van mensen met een handicap in Nederland kracht bij te zetten. Het taboedoorbrekende tv-programma gaat over vrouwen die schitteren door geloof in eigen potentieel.
“Helaas is meedoen in de maatschappij met een handicap, nog niet altijd vanzelfsprekend. Om te kunnen floreren binnen onze maatschappij, moeten de basisvoorzieningen beter geregeld zijn. Hier is nog veel winst in te behalen,” aldus Elianne.

De Amersfoortse Elianne Speksnijder was vanavond één van de acht finalisten. In een aantal showronden toonden de deelneemsters niet alleen hun schoonheid, maar vooral een ijzersterke persoonlijkheid. In de eerste ronde presenteerden de acht finalisten zich in galakleding. Daarnaast werd ook hun introductievideo getoond, waarin de dames hun handicap uitlegden en wat dat voor hen betekent in het dagelijks leven. Na deze ronde volgde al een stemronde, waarbij de zes dames met de meeste stemmen doorgingen voor de volgende ronde. Elianne mocht zich na deze hele spannende afvalrace als 6e deelneemster klaarmaken voor de volgende ronde.

De tweede catwalkronde was de lingerieronde 2.0. Waanzinnige kostuums, stoer, pittig en een ronde die Elianne op het lijf was geschreven. Ze kreeg eerder als jurykritiek dat ze vrij hard overkwam en wat meer gevoel mocht tonen, maar in deze ronde was dit juist haar kracht. Ook hier volgde weer een eliminatieronde, waar Elianne helaas niet voldoende publieksstemmen had om door te gaan naar de volgende ronde.

De laatste ronde was de pitch, waarbij de overgebleven vier deelneemsters hun ambitie vertelden aan de jury. Hierbij werden pittige uitspraken gedaan aan het adres van de politiek. Premier Mark Rutte kroonde uiteindelijk Mirande als Mis(s). Zij kwam als gevolg van een medisch falen in een rolstoel terecht. Zij gaat zich het komende jaar inzetten voor een sterkere positie van mensen met een handicap in Nederland.

Lees ook:
– Amersfoortse in finale Mis(s) verkiezing

Reacties