Amersfoortse in finale Mis(s) verkiezing

Foto: Elianne Speksnijder facebook

De Amersfoortse Elianne Speksnijder zal op 6 mei strijden om het kroontje tijdens de Mis(s) Verkiezing, geïnitieerd door Lucile Werner.

Emancipatie
Na 10 jaar is het programma Mis(s) Verkiezing terug op tv. Op 6 mei vindt de finale van deze verkiezing plaats tijdens een twee uur durende live show. In deze finale strijden acht vrouwen met een lichamelijke beperking om de titel “Mis(s) 2017”. Lucille Werner: Met déze Mis(s) Verkiezing wil ik de emancipatiebeweging van mensen met een handicap in Nederland kracht bijzetten. De kijker wil ik overweldigen met de schoonheid van deze vrouwen, zodat vooroordelen en in hokjes denken worden weggenomen.’

Amersfoortse finaliste
De Amersfoortse Elianne Speksnijder heeft sinds haar 14e de ziekte van Lyme, waardoor ze nu in een rolstoel zit. Maar dat houdt haar niet tegen om het maximale binnen haar mogelijkheden te benutten. “Mijn gave? Met minimale inspanning, het maximale benutten. Het is mijn missie om meer diversiteit onder de aandacht te brengen, maar ook om een inspirator en motivator te zijn om het beste uit jezelf te halen. Om van je kwetsbaarheid, je kracht te maken. Je bent perfectly imperfect, en dat is wat jou zo uniek maakt.”

Ambassadeur
De Mis(s) Verkiezing gaat over uiterlijke schoonheid, maar vooral ook over lef en een ijzersterke persoonlijkheid. Tijdens een aantal showrondes laten de Missen de krachtige en prachtige persoon zien die ze ondanks, of juist dankzij, hun handicap zijn. Het taboedoorbrekende tv-programma gaat over vrouwen die schitteren door geloof in eigen potentieel.
“Helaas is meedoen in de maatschappij met een handicap, nog niet altijd vanzelfsprekend. Om te kunnen floreren binnen onze maatschappij, moeten de basisvoorzieningen beter geregeld zijn. Hier is nog veel winst in te behalen en hier wil ik me als ambassadeur voor inzetten, ” aldus Elianne.

Mis(s) 2017 zal zich een jaar lang inzetten voor een sterkere positie van mensen met een handicap in Nederland.

Reacties