Gemoedelijke Koningsdag in Amersfoort

Terwijl de spullen zijn opgeruimd en alleen de krijt en ducktape nog getuigen van een kleedjesmarkt, is het weer rustig in Amersfoort. Amersfoort terug kijken op een rustige Koningsdag, waarbij het weer beter was dan verwacht.

Om half 7 was het centrum van Amersfoort al afgesloten voor auto’s en fietsers en kon de kleedjesmarkt van start. Veel mensen hadden de zolder opgeruimd en omdat het weer zich vanochtend van de beste kant liet zien, waren er al vroeg veel mensen op de been. Ondanks de weersvoorspellingen was het een enkele bui die roet in het eten gooide. Snel werd de koopwaar bedekt met zeiltjes of hielden de, meestal jonge, verkopers het voor gezien en pakten de spullen in.

Met een maximum van 11 graden en een frisse wind was het vandaag kouder dan tijdens de Kerstdagen. Daar lieten de feestvierders zich niet door weerhouden. Op de pleinen was live muziek, de terrasjes waren gezellig bevolkt en op het Lieve Vrouwekerkhof deden de beachvolleyballers de zon schijnen.

In De Nieuwe Stad zorgde het zonnetje ’s middags voor een aangenaan vertoeven. De kinderen vermaakten zich met allerlei spelen, er was een kleedjesmarkt en de vele kraampjes boden genoeg snuffelplezier. Onder het genot van live muziek was de biertuin voor de entree van Het Lokaal een gemoedelijke ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Amersfoort kan terug kijken op een geslaagde en mooie Koningsdag.

.

 

 

Reacties