Wat gaat u deze zomerse zondag doen?

Foto: Publiek domein

Het belooft een stralend weekend te worden met zondag in het binnenland temperaturen van 20 graden. Heeft u al plannen?

Zaterdag begint de dag grauw met kans op mist, maar in de loop van de dag krijgt de zon de overhand. Dan wordt het 11 tot 15 graden met weinig wind. Door de heldere nacht van zaterdag op zondag daalt de temperatuur sterk en komt net boven het vriespunt uit. In het binnenland kan het aan de grond licht vriezen. Heeft u al planten buiten staan, die niet tegen vorst kunnen? Pak ze dan even in of zet ze zo mogelijk binnen.

Zodra zondag de zon opkomt is het snel gedaan met de kou. Het wordt een zonnige dag met een zuidelijk briesje. Deze brengt zachte lucht mee, waardoor de temperatuur kan stijgen tot 20-22 graden in het binnenland.

Heeft u al plannen voor dit weekend? Wij zetten een paar tips voor u op een rijtje.

Koopzondag
In de binnenstad van Amersfoort zijn de meeste winkels geopend tijdens koopzondag. Genoeg geshopt? Pak dan lekker een terrasje in de zon.

Smartlappenfestival
Zowel zaterdag als zondag hoort u door de binnenstad van Amersfoort ruim 20 smartlappenkoren. Op diverse locaties vinden de optredens plaats, met zaterdagavond een avondprogramma op de Groenmarkt. Meer informatie kunt u hier vinden.

Trekkertrek Nijkerkerveen
Liever geen gezang, maar het luide gebrul van motoren? Neem dan een kijkje bij de jaarlijkse Trekkertrek in Nijkerkerveen.

Marathon Rotterdam
In Rotterdam staat zondag de grootste marathon van Nederland op het programma. Het belooft een zware editie te worden, door de weersomstandigheden. Voor de toeschouwers zijn de omstandigheden ideaal. Bent u één van de, naar verwachting, miljoen toeschouwers langs de route?

Formule 1
Is het mooie weer niet aan u besteed? In Shanghai rijdt Verstappen de Formule 1. Vanwege het slechte weer werden diverse vrije trainingen afgelast. De vrije training die werd gereden werd gewonnen door Verstappen. Ook tijdens de Formule 1 wordt een nat wegdek verwacht, wat in het voordeel is van Verstappen.

Reacties