Smartlappenfestival

Foto: Smartlappenfestival

De binnenstad van Amersfoort staat zaterdag 8 en zondag 9 april bol van de smartlappenoptredens. Op diverse podia in de binnenstad vinden optredens plaats van ruim 20 smartlappenkoren.

Zaterdag
Op zatedag verzamelen de smartlappenkoren zich tussen 10.00 en 11.00 uur op de Groenmarkt, waar de officiële opening om 11.30 uur plaats zal vinden. Gedurende de hele middag vinden op verschillende locaties, zowel buiten als in de lokale horeca, optredens plaats van ruim 20 koren. Vervolgens is er om 16.30 uur op de Groenmarkt een samenzang. Na een pauze begint om 21.00 uur het avondprogramma.

Zondag
Ook op zondagmiddag barst de gezelligheid ’s middags weer los. Dit keer op vier buitenpodia (Groenmarkt, Hof, Lieve Vrouwekerkplein en Sint Jorisplein) en in diverse lokale horecagelegenheden.

Speciaal voor ouderen
In vergelijking met vorig jaar heeft het festival een paar wijzigingen ondergaan. Zo is het nu een festivalweekend in plaats van een dag. Nieuw is een podium in de gracht aan het Havik ter hoogte van de Lavendelstraat en een podium in de St. Franciscus Xaveriuskerk. Deze laatste locatie is specifiek voor de ouderen uit Amersfoort en omgeving. In samenwerking met de “Ronde Tafel”, een groepje jonge ondernemers, worden daar ouderen gebracht vanuit de zorgcentra in Amersfoort voor een gezellige middag.

Meer informatie en het volledige programma vindt u op smartlappenfestivalamersfoort.nl.