Mantelzorger? Zo kunt u zelf ondersteuning krijgen

Foto ter illustratie
Foto: gemeente Amersfoort

Zorgt u voor iemand in uw omgeving, zoals een partner, vriend, familielid of buur? Dan bent u mantelzorger. Er zijn verschillende manieren waarop u zelf ondersteuning kunt krijgen. Donderdagmiddag 20 april organiseert Indebuurt033 een informatiebijeenkomst over een aantal vormen van deze ondersteuning.

De zorg voor iemand anders kan betekenen dat u thuis iemand verzorgt, voor iemand boodschappen doet of de administratie bijhoudt. Soms een langere periode of soms kort en intensief. Er zijn verschillende manieren om u als mantelzorger extra ondersteuning te bieden. Zo is er bijvoorbeeld de dienstencheque huishoudelijke hulp, waarmee u hulp bij het schoonmaken, wassen of strijken kunt inkopen. U betaalt een eigen bijdrage van vijf euro per uur en de rest betaalt de gemeente.

Wat ook kan helpen is zorg via een persoonsgebonden budget, zorg in natura of een combinatie hiervan. Wanneer is het zinvol om een pgb aan te vragen en wanneer is zorg in natura de meest passende keuze? Antwoorden op deze vragen (en vele anderen) krijgt u tijdens de informatiebijeenkomst op 20 april. Professionals van de gemeente en Indebuurt033 leggen uit welke regelingen er zijn voor mantelzorgers en hoe deze werken.

Meer weten over ondersteuning voor mantelzorgers? Kom dan donderdagmiddag 20 april naar de informatiebijeenkomst van Indebuurt033. Verschillende regelingen en het pgb komen aan bod. De bijeenkomst wordt gehouden van 13.30 – 15.30 uur bij Informatie033 Kruiskamp, Neptunusplein 66K in Amersfoort.

Graag van te voren aanmelden via [email protected] of telefonisch via 033-2048677. Het programma vindt u op www.indebuurt033.nl.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties