Openingstijden supermarkten tijdens het Paasweekend

Foto: Publiek domein

In het Paasweekend er achter komen dat u een belangrijk ingrediënt bent vergeten voor een maaltijd of wilt u nog paaseitjes inslaan? Geen nood, want veel winkels zijn het weekend één of meerdere dagen open.

Op Goede Vrijdag moeten winkels om 19.00 uur dicht. Eerste en Tweede Paasdag gelden volgens de Winkeltijdenwet beide als een zondag. Of winkels dan open mogen zijn wordt bepaald door de gemeenten. Consumenten worden geadviseerd bij twijfel de sites van de winkeliers te raadplegen of goed te letten op de openingstijden die staan vermeld op de deuren van winkels.

Daarom hieronder een overzicht van wanneer de grootste supermarktketens open zijn in het Paasweekend. Overigens zijn alle supermarkten op Witte Zaterdag gewoon geopend.

Albert Heijn en AH to go
Winkelend publiek kan op Goede Vrijdag bij alle vestigingen, ruim 850, terecht. De meeste filialen sluiten om 19.00 uur, de sluitingstijd die wettelijk bepaald is. Sinds dit jaar mogen supermarkten echter met toestemming van de gemeente langer open blijven. Het is daarom mogelijk dat enkele vestigingen, zoals de AH to go op Amersfoort CS, later sluiten.
Op Eerste Paasdag zijn de reguliere AH’s gesloten, de AH to go op Amersfoort CS is geopend. Op Tweede Paasadagen is een aantal winkels geopend. Meer informatie staat op de website van Albert Heijn.

Jumbo
Op Goede Vrijdag zijn alle Jumbo-winkels open. De sluitingstijd voor de meeste winkels is om 19.00 uur. Op Eerste Paasdag zijn de filialen in Amersfoort gesloten. Op Tweede Paasdag variëren de openingstijden per vestiging. Klik hier voor de specifieke openingstijden van de supermarkt bij jou in de buurt.

PLUS Supermarkten
Op Goede Vrijdag is de PLUS supermarkt geopend tot 19.00 uur. Eerste paasdag Is de PLUS supermarkt gesloten, maar Tweede Paasadg is de vestiginge aan de Arnhemseweg de gehele dag geopend. Meer informatie op de site van de PLUS supermarkten.

Lidl
Bij alle Lidl-filialen kunnen klanten op Goede Vrijdag tot 19.00 uur hun boodschappen doen. Verder is een aantal vestgingen op Tweede Paasdag geopend, Op Eerste Paasdag zijn alle Lidls dicht. Kijk hier voor de specifieke openingstijden per filiaal.

EkoPlaza
DE EkoPlaza op het Eemplein sluit op Goede Vrijdag om 19.00 uur. Op Eerste Paasdag is de vestiging gesloten, maar op Tweede Paasdag kunt u er weer terecht voor de boodschappen. Meer informatie op de website van EkoPlaza.

Natuurwinkel
De Natuurwinkels in de gemeente zijn beide op Eerste Paasdag gesloten en mogelijk is de vestiging op de Leusderweg geopend op Tweede Paasdag. De openingstijden op de site zijn op moment van deze publicatie nog niet geactualiseerd.

Boni
De twee filialen van de Boni sluiten op Goede Vrijdag om 19.00 uur de deuren en zijn Eerste Paasdag gesloten. De site van de winkelketen geeft alleen nog niet prijs of de winkels Tweede Paasdag ook gesloten zijn.

Dirk van den Broek
Alle filialen van Dirk van den Broek sluiten op Goede Vrijdag om 19.00 uur. De Amersfoortse vestiging is Eerste Paasdag gesloten en Tweede Paasdag geopend. Kijk voor meer informatie op de website van Dirk van den Broek.

Hoogvliet
Alle Hoogvliet-winkels sluiten op Goede Vrijdag uiterlijk om 19.00 uur. Op Eerste Paasdag zijn de Amersfoortse vestigingen gesloten. Op Tweede Paasdag is het filiaal aan de Neptunesplein van 10.00-18.00 uur geopend. Kijk hiervoor op de website van Hoogvliet.

Aldi
Veel filialen hebben op Goede Vrijdag aangepaste openingstijden. In onze gemeente kan dat variëren tot 18.00 of 19.00 uur. Met Pasen zijn alle filialen gesloten. Kijk op de website van Aldi voor de actuele openingstijden.

 

Reacties