Nannie Putters en Samuel Hein naar volgende ronde Crossfit Games

Foto: Barbellphotography

Het is Nannie Putters en Samuel Hein gelukt om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Crossfit Games. Beide atleten eindigden mondiaal op een mooie plek om verzekerd te zijn van een plek in de volgende ronde.

The Games
Ieder jaar vinden The Crossfit Games plaats. Een internationale Crossfit wedstrijd, waarbij atleten zich moeten kwalificeren. De eerste ronde is een vijfweekse periode (The Open), waarbij iedere week een andere workout uitgevoerd moet worden. Nannie Putters komt uit in de klasse dames masters 60+ en Samuel Hein bij de Teenage Boys 14-15yr. De wereldwijde top200 van deze klasses gaan door naar de volgende ronde, de Online Qualifiers. Wie zich hier in de top 20 weet te vechten, gaat naar de finale van de Crossfit Games in de Verenigde Staten.

Hoge ranking
De vijfweekse The Open, met daarin vijf workouts eindigde afgelopen weekend. Beide atleten trainen bij Crossfit Amersfoort, waar zij ook deelnamen aan The Open. Voor de 14-jarige Samuel Hein is het zijn eerste deelname aan de Crossfit Games en hij is na de eerste ronde geëindigd op een wereldwijde 42e plek en een 1e plek in Nederland. “Ik had eigenlijk geen verwachtingen. Ik deed mee, omdat ik wilde weten hoe hoog ik op de wereldranglijst zou komen en om mijzelf mentaal te trainen in verband met stress voor de competitie” vertelt Hein. “Die stress vind ik het zwaarste, daarom pak ik ook veel wedstrijden en competities mee op deze leeftijd, om er mee om te leren gaan.” Alhoewel Hein niet had verwacht zo hoog te eindigen, is hij ondertussen al keihard aan het trainen voor de qualifiers. “De week voor de Online Qualifiers doe ik het rustiger aan, zodat ik me tijdens de wedstrijden maximaal kan focussen en kan presteren.”

Trots
De geroutineerde Nannie Putters wist zich, na een mindere 4e workout in The Open, met de 5e workout in het klassement omhoog te werken tot een 110e plek wereldwijd en 2e van Nederland. Ook voor haar is het de eerste keer dat ze mee doet aan deze internationale wedstrijd. “Ik wilde mij graag meten in mijn leeftijdsklasse. Aangezien ik dit jaar 60 word ben ik in de 60+ klasse ingedeeld. Ik had geen idee dat er wereldwijd ruim 1500 dames masters 60+ mee deden. En nu ik dus op plek 110 sta ben ik super trots.” Het meest trots is Putters op het zichzelf overtreffen in de workouts, maar de komende weken komt de aandacht te liggen op de zwakke punten. “Een aantal oefeningen beheers ik nog niet of nauwelijks. Daar wil ik mezelf in verbeteren om zo sterk mogelijk aan de Online Qualifiers te kunnen beginnen.” Naast training is voeding ook belangrijk. “Ik laat me begeleiden door voedingsdeskundige Virgil Kool, maar het belangrijkste vind ik eigenlijk nog wel het trainen met alle leuke mensen bij Crossfit Amersfoort onder begeleiding van de leuke toptrainers.”

Nannie en Samuel zullen van 20 tot en met 24 april deelnemen aan de Online Qualifier bij Crossfit Amersfoort.

Lees ook:
Amersfoorts succes voorrondes Crossfit Games

Reacties