Amersfoorts succes voorrondes Crossfit Games

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Voor Crossfitters wordt het een spannende week. De laatste van de vijf kwalificatie workouts voor de Crossfit Games in Verenigde Staten is zojuist bekend gemaakt. Twee Amersfoorters staan hoog op het leaderboard en maken kans op een plek in de volgende ronde.

Ieder jaar vinden The Crossfit Games plaats. Om een finaleplek te bemachtigen om zich te meten met de fitsten van de wereld, moeten atleten drie kwalificatiesrondes door. De eerste is een vijfweekse periode, waarbij iedere week een andere workout uitgevoerd moet worden. De besten uit iedere categorie gaan door naar de volgende ronde, de Online Qualifier, die in april plaats zal vinden. De topatleten kunnen dan hun plek in de finale wedstrijd in de Verenigde Staten verdienen.

Zojuist is de vijfde en laatste workout bekend gemaakt van de eerste kwalificatieronde. Voor twee Amersfoortse atleten van Crossfit Amersfoort wordt dit een spannend weekend. Zondag zullen zij deze workout doen en na het weekend weten zij hoe ze geëindigd zijn in hun categorie en of ze door gaan naar de Online Qualifier in april.

Nannie Putters staat momenteel bij de dames masters 60+ op een 140e plek in wereldwijd, 10e van Europe en 3e Nederlandse. Hier heeft ze een paar plekjes in moeten leveren, want tot aan de 3e workout stond zij nog 1e Nederlandse. Om door te gaan naar de Online Qualifier moet Nannie in de top 200 wereldwijd blijven staan.

De 14-jarige Samuel Hein hoeft zich daar geen zorgen om te maken. Hij staat momenteel wereldwijd op een comfortabele 41e plaats (5e in Europa en 1e in Nederland) in de categorie Teens 14-15 year! Bijzonder knap, omdat hij het in zijn categorie op moet nemen tegen oudere jongens. Ook hij moet in de top 200 staan om deel te kunnen nemen aan de Online Qualifier.

Reacties