Architectuurcafé Nieuwe maaivelden

Foto: FASadE

Tijdens het Architectuurcafé Nieuwe maaivelden, wordt vanuit diverse hoeken een interessante praktijk belicht van diverse steden binnen en buiten de landsgrenzen. De toekomst is heel dichtbij en werkt uitstekend! En  Amersfoort? Hoe maken we onze stad, met zijn dringende woonopgave, ook voor de toekomst interessant, leefbaar en compact? Zijn nieuwe maaivelden ook voor onze stad in beeld?

Nieuwe maaivelden
De druk op onze steden is groot. Om het groene landschap te sparen en steden meer duurzaam en evenwichtig manier te ontwikkelen, wordt meer en meer gekeken naar het toevoegen van maaivelden op andere niveaus dan de bestaande. Zo ontstaan gelaagde steden: levendige plekken, met een hoge stedelijke dichtheid, waar wonen, werken, winkelen en recreëren samenkomen, met ondergrondse verkeersstromen en gebieden die goed bereikbaar zijn met langzaam verkeer. Is deze ontwikkeling ook voor Amersfoort mogelijk, gezien de dringende woonopgave, of is het toekomstmuziek?

Bijeenkomst door FASadE
Dat is een vraag die op 19 april tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door FASadE, belicht zal worden. De avond wordt afgetrapt door key note speaker Paul Roncken, ruimtelijk adviseur voor de provincie Utrecht, landschapsarchitect en verbonden aan de universiteit Wageningen, die vanuit meta-niveau de ruimtelijke kwaliteit en ontwikkeling van steden van de toekomst zal schetsen. Aansluitend volgen presentaties vanuit de praktijk, van bureaus en personen die hun sporen op het gebied van Nieuwe maaivelden hebben verdiend. Gezamenlijk schetsen zij een breed en inspirerend spectrum van wat er mogelijk is en al gebeurt op het gebied van nieuwe maaivelden.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 april om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) met na afloop een borrel. De locatie wordt op een later moment bekend gemaakt. Meer informatie kunt u vinden op www.fasade.nl.

Reacties