Vrijwilligers gezocht voor Nimmerdor

Foto: Pixabay.com

Sinds 1 oktober 2016 is iedere tweede zaterdagochtend een groep vrijwilligers aan het werk in Nimmerdor. De vrijwilligers maken het mogelijk om het bosbeheer uit te voeren zonder gebruik te maken van het chemische bestrijdingsmiddel Roundup.

Het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) organiseert de werkzaamheden en is op zoek naar meer vrijwilligers die mee willen helpen. Doet u mee? Het is gezond en gezellig om samen in het bos bezig te zijn, en mede dankzij de koffiepauzes heerst er een prettige groepssfeer. Met een mailtje naar: [email protected] komt u op de mailing list. Dit verplicht tot niets: u krijgt per keer een oproep en bent welkom om te komen wanneer het u uitkomt. Er wordt gewerkt tussen 10.00 – 13.00 uur. De data in de komende periode zijn: 25 februari, 11 en 25 maart, 8 april.

Het werk van de vrijwilligers bestaat vooral uit het bestrijden van Amerikaanse eiken en Amerikaanse vogelkers. Deze soorten hebben zich zo uitgebreid in het gebied dat andere soorten niet meer goed kunnen groeien. Daarbij zijn de Amerikaanse eik en de Amerikaanse vogelkers moeilijk weg te halen en komen ze snel weer terug. Voor de gemeente was dat in 2015 een reden om het bestrijdingsmiddel Roundup te gebruiken om deze exoten terug te dringen. Overleg tussen wethouder Tigelaar en de actiegroep ‘Red Nimmerdor’ heeft in 2016 de afspraak opgeleverd dat het onderhoud wordt uitgevoerd zonder gebruik van Roundup. Dit onder voorwaarde dat een voldoende aantal vrijwilligers in het bos aan het werk gaat om met schop, zaag en schaar het werk van het middel Roundup over te nemen.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties