Kinderburgemeester ontvangt ‘Een reis door de tijd, 40 jaar stadsarcheologie’

Foto: Gemeente Amersfoort

Veertig jaar geleden kwam de eerste stadsarcheoloog in dienst bij Gemeente Amersfoort. Daarom viert het Centrum voor Archeologie een jubileumjaar, met diverse activiteiten en publicaties. Als start van dit jubileumjaar nam kinderburgemeester Lynn Verhoeven het boek ‘Een reis door de tijd’ in ontvangst van wethouder Rutger Dijksterhuis.

Inzichten uit het verleden

Bij de overhandiging legde wethouder Dijksterhuis uit waarom hij het boek overhandigde aan de kinderburgemeester: “Archeologie is niet iets van heel vroeger en vooral niet alleen voor stoffige mensen die bezig zijn met wroeten in het verleden. Het verleden leert je hoe mensen vroeger leefden, hoe we naar de wereld keken en wat dat betekent voor de toekomst. Juist daarom vind ik het mooi om het boek aan Lynn te overhandigen, zodat we met deze symbolische handeling het verleden ook doorgeven aan de toekomst.”

Een reis door de tijd

In het boek laten de Amersfoortse archeologen zien wat zij in de afgelopen 40 jaar allemaal hebben ontdekt. Per tijdvak uit het verleden beschrijven ze unieke vondsten en bijzondere verhalen. Zo is te lezen dat de oudste vondst een vuurstenen pijl van 12.000 jaar oud is en hoe een bij Hofje Armen de Poth gevonden schedel een echt gezicht heeft gekregen: Aagje. Ook de werkwijze van de stadsarcheologen wordt in dit boek uiteengezet, van beleid, via opgraven tot de uitwerking.

Basisscholen

Kinderburgemeester Lynn liet weten altijd al erg geïnteresseerd te zijn in het verleden. Ze neemt het boek mee naar school om te lezen tijdens het stillezen. Stadsarcheoloog Timo d’Hollosy voegde hieraan toe dat alle basisscholen in Amersfoort een exemplaar van Een reis door de tijd ontvangen.

Het boek ‘Een reis door de tijd, veertig jaar stadsarcheologie in Amersfoort’ is voor € 5,- verkrijgbaar bij het Centrum voor Archeologie (Westsingel 46, Amersfoort). Kijk voor meer informatie op www.archeologischcentrum.nl.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen