Kom naar het Mobiliteitscafé op donderdag 4 april

Foto: Gemeente Amersfoort

De gemeente is bezig met het schrijven van mobiliteitsbeleid. Daarin komt te staan hoe de gemeente gezond, aantrekkelijk en bereikbaar blijft voor iedereen. Ook met een groeiend aantal inwoners en de bouw van de broodnodige woningen. De gemeente hoort graag wat je vindt van de ideeën voor dit mobiliteitsbeleid. Daarom nodigt ze je van harte uit om mee te denken. Dat kan op twee manieren: door je mening te geven tijdens het tweede Mobiliteitscafé op 4 april en vanaf half april via het invullen van een online vragenlijst op metamersfoort.nl.

Mobiliteitscafé donderdag 4 april

Tijdens het Mobiliteitscafé vertelt de gemeente je meer over de ideeën voor mobiliteit in Amersfoort. Hoe ze ervoor kan zorgen dat we ook in de toekomst allemaal gemakkelijk, veilig en snel van A naar B kunnen blijven gaan. Met genoeg ruimte voor wonen, groen, ontmoeting, spelen of ontspanning. Hiervoor is het nodig om ons vaker op een andere manier te verplaatsen. Denk aan manieren van vervoer die zo min mogelijk ruimte innemen en goed zijn voor het milieu. Lopen, fietsen, openbaar vervoer en deelmobiliteit.

Mobiliteitstransitie

Deze veranderingen in hoe we ons verplaatsen, noemen wij de mobiliteitstransitie. De beleidskeuzes die de gemeente hiervoor wil maken, komen te staan in een Omgevingsprogramma Mobiliteit. Samen met de acties die daarvoor nodig zijn. Na een gezamenlijke start, kunt u deelnemen aan gesprekstafels over verschillende onderwerpen rond mobiliteit. U bent van harte welkom want uw inbreng is belangrijk.

Aanmelden

Denk en praat mee op donderdag 4 april in het Mobiliteitscafé in de Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort. Je bent welkom vanaf 19.00 uur. Het programma is van 19.30 uur tot 22.00 uur. Meld je uiterlijk zondag 31 maart aan via het Aanmeldformulier Mobiliteitscafé.

Vragen en informatie

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van vervolgbijeenkomsten? Stuur dan een bericht naar [email protected]. De gemeente ondersteunt ook graag initiatieven van inwoners rond duurzame mobiliteit. Heb je een idee? Laat het dan weten via hetzelfde mailadres. Je vindt ook meer informatie op de pagina Duurzame mobiliteit.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen