Winnaars schilderwedstrijd Mondriaanhuis

Winnaar Elena van Doorn en runner-up Nancy Cappetijn
Winnaar Elena van Doorn en runner-up Nancy Cappetijn
Foto: Peter Putters

Op zaterdag 9 maart vond in het Mondriaanhuis de feestelijke prijsuitreiking van de schilderwedstrijd De mooiste plek op aarde plaats. In de schilderwedstrijd, die het Mondriaanhuis in samenwerking met Royal Talens organiseerde, kregen schilders de vraag om hun mooiste plekje op aarde te schilderen. Geheel in lijn met Piet Mondriaans overtuiging om met zijn werk meer harmonie in de wereld te brengen en het ‘aards paradijs’ te bereiken.

Deelnemers konden hun werk in drie leeftijdscategorieën inzenden. De jury, bestaande uit professionals uit de kunstveiling- en museumwereld, wees in elke categorie een winnaar en tweede plaats aan. De prijswinnaar ontvingen schildermaterialen van Royal Talens en een waardebon voor workshop, in het Royal Talens experience centre, om hun schilderskills nog verder te ontwikkelen.

Winnaars

In de categorie volwassenen is de winnaar: Elena van Doorn. De jury zegt over haar werk: “Een vrolijk maar ook wel gedurfd werk dat direct past bij het thema van aards paradijs, het is kleurrijk, fantasierijk, technisch goed gemaakt, en pakkend beeld dat ook ruimte overlaat voor eigen interpretatie van de kijker.”

De tweede plaats was voor: Nancy Cappetijn. “…ondanks de ‘harde’ geometrische vormen straalt het werk rust uit…”, aldus het juryrapport.

Winnaar jeugd 12 t/m 18 jaar
Eerste prijs: Siem Hoogendam
Tweede prijs: Louise Boedijn

Winnaar kinderen 4 t/m 11 jaar
Eerste prijs: Kenza Scheeringa
Tweede prijs: Amélie Vrancken

Winnende werken te zien in Doe-het-zelf-atelier

Een selectie van genomineerde schilderijen is nu in het Mondriaanhuis tentoongesteld. In Doe-het-zelf-atelier kan iedereen ze de komende drie maanden komen bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen