Op weg naar een stad met een duurzame mobiliteit

Foto: Gemeente Amersfoort

Praat mee over hoe jouw straat en onze stad gezond, aantrekkelijk en bereikbaar blijft voor iedereen!

Het wordt drukker in de stad. Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor Amersfoort. De groei van onze gemeente zorgt ook voor een groei van verplaatsingen. Gemeente Amersfoort gunt iedereen een prettige en gezonde stad waar je gemakkelijk, veilig en snel van A naar B gaat met genoeg ruimte voor groen, om elkaar te ontmoeten, te spelen of te ontspannen. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we met elkaar een nieuwe manier vinden om de ruimte in de stad te verdelen. Dat vraagt ook om andere keuzes hoe we ons verplaatsen. Maar wat is daarvoor nodig? Of, wat heb jij daarvoor nodig?

Grote ontwikkelopgaven 

In de omgevingsvisie Amersfoort staan zes grote ontwikkelopgaven om gezond te kunnen blijven samenleven met elkaar. Eén daarvan is het ontwikkelen van een stad met duurzame mobiliteit. Om de groeiende stad leefbaar en groen en klimaatbestendig te houden, is het nodig om ons vaker anders te verplaatsen. Denk aan manieren van vervoer, die zo min mogelijk ruimte innemen en goed zijn voor het milieu. Lopen, fietsen, openbaar vervoer en deelmobiliteit dus. En het elektrificeren van vervoersmiddelen. Maar hoe sluiten we dat allemaal goed op elkaar aan? En wat betekent dat voor de inrichting van onze straten?

Uitnodiging Mobiliteitscafé 25 januari

Om alle deze vragen te kunnen beantwoorden, gaat gemeente Amersfoort graag in gesprek met inwoners en belanghouders, zodat ze hun wensen, belangen, ideeën en zorgen mee kunnen nemen. De ruimte is tenslotte van iedereen.

Ja, ik kom ook! Zo meld je je aan

Denk en praat mee over de mobiliteitstransitie in het Mobiliteitscafé op 25 januari.

Waar:                   Mariënhof, Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort
Tijd:                      Welkom vanaf 19.00 uur. Programma van 19.30 tot 21.30 uur
Aanmelden:       Meld je aan vóór 21 januari via www.metamersfoort.nl/mobiliteitscafe

Meer lezen over de omslag naar duurzame mobiliteit? Kijk dan op de pagina Duurzame mobiliteit.

Kun je niet op 25 januari, maar wil toch je mening of ideeën delen over dit onderwerp of op de hoogte blijven van vervolgbijeenkomsten? Stuur dan een bericht [email protected].

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen