Tijdelijke winteropvang daklozen op Zon & Schild

Foto: Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort wil dat niemand tegen zijn zin op straat verblijft, zeker niet in de koude wintermaanden. Tijdens de winterperiode zijn er te weinig opvangplekken om alle dak- en thuisloze mensen op te vangen. Daarom komt er tot en met 31 maart 2024 een winteropvang in het gebouw De Es op Zon & Schild. Het Leger des Heils gaat voor de dagelijkse 24/7 begeleiding zorgen.

Niemand op straat 

Op de locatie Smallepad verblijven momenteel zoveel dak- en thuisloze mensen, dat deze locatie vol zit. Er is behoefte aan meer plekken. Met de winteropvang in De Es wordt voorkomen dat mensen gedwongen op straat moeten verblijven tijdens de winterperiode.

Winterregeling

De tijdelijke opvang is onderdeel van de winterregeling van de gemeente Amersfoort. Tussen 1 november 2023 en 1 april 2024 kunnen dak- en thuisloze mensen zich telefonisch of tijdens de inloop bij het Smallepad aanmelden voor een maaltijd en een slaapplek. Zodra de weersomstandigheden extremer worden, worden mensen die buiten leven actief opgezocht om hen te motiveren gebruik te maken van de nachtopvang en een maaltijd. Het gaat daarbij niet alleen om vorst maar bijvoorbeeld ook bij extreem harde wind, en neerslag die zorgt voor een lage gevoelstemperatuur. In die gevallen moet er voor iedereen een bed beschikbaar zijn.

Informatie en contact

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente Amersfoort. Dat kan via het telefoonnummer 14 033 of www.amersfoort.nl/contact.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen