Dagactiviteiten voor ouderen

Foto: Gemeente Amersfoort

lndebuurt033 organiseert in Amersfoort laagdrempelige dagactiviteiten voor inwoners van 67 jaar en ouder. Om mensen die dat nodig hebben structuur te geven en vaardigheden aan te leren of te behouden, zodat zij zo lang mogelijk actief mee kunnen blijven doen. Ook kunnen mantelzorgers op deze manier worden ontlast.

In Amersfoort willen we dat iedereen mee kan doen en eventuele ondersteuning dicht bij huis kan krijgen. Ook als iemand wat ouder wordt en bijvoorbeeld ondersteuning nodig heeft bij het onderhouden van sociale contacten, of moeite met bewegen en verplaatsen, dingen onthouden, maar ook het dagelijkse leven te begrijpen en besef te hebben van plaats, tijd en het ritme van de dag.

Laagdrempelig aanbod

Voor deze mensen zijn er groepsgerichte activiteiten op verschillende locaties in de gemeente. U kunt gebruik maken van het aanbod in uw wijk of de directe omgeving. Indebuurt033 organiseert de activiteiten in samenwerking met verschillende (zorg)organisaties in de gemeente die al ervaring hebben op dit gebied. Deelname aan de activiteiten is gratis. Ook is er geen indicatie van het Wijkteam nodig om deel te kunnen nemen.

Meer weten

Wilt u meer weten over de dagactiviteiten voor ouderen? Kijk dan op de website van Indebuurt033. U kunt daar ook een formulier invullen om te laten weten dat u interesse hebt in deelname. Indebuurt033 belt u dan terug om te kijken welke ondersteuning het meest passend is voor u. U kunt met vragen ook bellen met Indebuurt033 op 033 -204 86 77 of langsgaan bij één van de Informatiewinkels.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen