RIVM kan hoge aantallen coronagevallen niet verwerken

Foto:

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgt de afgelopen dagen zo veel nieuwe meldingen van coronagevallen, dat de systemen het niet meer aankunnen. In de afgelopen drie dagen zijn al ongeveer 27.000 positieve tests nog niet verwerkt. “Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen”, meldt het instituut.

Wanneer een laboratorium vaststelt dat iemand het coronavirus onder de leden heeft, gaat de bevestiging naar de GGD. Van daaruit wordt het doorgegeven aan het RIVM. “Het lukt momenteel niet om het hoog aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en het doormelden aan het RIVM”, meldt het RIVM

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 39.978 positieve testuitslagen geregistreerd. Dat is het op een na hoogste aantal ooit, na de ruim 42.000 gevallen van afgelopen maandag. Maar het werkelijke aantal was dus nog hoger.

In de afgelopen zeven dagen heeft het RIVM 255.689 positieve tests wel geregistreerd. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis komt het weektotaal boven de 250.000 uit. Gemiddeld komt het neer op 36.527 positieve tests per dag, weer een aanscherping van het record. Het gemiddelde stijgt voor de 23e dag op rij.

Amsterdam telde 2781 geregistreerde nieuwe gevallen, Utrecht 1428, Den Haag 1274 en Rotterdam 1079. Daarna volgen Enschede (820), Amersfoort (736) en Groningen (732).

Het bericht RIVM kan hoge aantallen coronagevallen niet verwerken verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen