Blijf via overheid.nl op de hoogte van berichten over uw buurt

Foto: Gemeente Amersfoort

Vanaf 1 januari 2022 staan de officiële bekendmakingen van de gemeente Amersfoort niet meer in de krant De Stad Amersfoort. De (voorgenomen) besluiten van de gemeente, zoals vergunningen en verordeningen, zijn voortaan alleen nog te vinden op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt en www.officielebekendmakingen.nl.

Iedereen die toegang heeft tot internet kan hier op ieder moment opzoeken wat er op dat moment in Amersfoort speelt. Ook kunt u zich abonneren op een e-mailservice. Zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van berichtgevingen over uw buurt.

Heeft u vragen, geen toegang tot digitale middelen of hulp nodig? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum van de gemeente via telefoonnummer 14 033. Of kom – zonder afspraak – langs bij de balie in de hal van het stadhuis, aan Stadhuisplein 1. Het stadhuis is open van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Alles volgens de dan geldende coronamaatregelen. De medewerkers daar kunnen u bijvoorbeeld helpen om de emailservice te activeren. Voor wie geen toegang heeft tot digitale middelen, of deze door bijvoorbeeld een beperking niet kan raadplegen, kan de gemeente ook een afschrift toesturen van de bekendmakingen in een specifieke buurt. Neem ook daarvoor contact op met de gemeente.

De gemeente Amersfoort is nog in gesprek met partners in de stad over het ondersteunen van inwoners op grotere afstand van het stadhuis.

De officiële publicaties van Gemeente Amersfoort staan nu ook al op de website overheid.nl. Ga hiervoor naar: www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Via die webpagina vindt u na het intypen van uw postcode alle bekendmakingen over uw buurt. Ook is het mogelijk om uzelf en/of uw naaste die minder digitaal is, aan te melden om berichten over een buurt voortaan per e-mail te ontvangen. Voor wie berichten via een app wil ontvangen: Amersfoort is aangesloten bij www. omgevingsalert.nl. Hier kunt u een applicatie downloaden voor uw Smartphone, PC of tablet.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen