Huis Miereveld nieuwe ontmoetingsplek in Leusderkwartier

Foto: Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort heeft het schoolgebouw aan de Miereveldstraat 72 verkocht aan de organisatie Bijzondere Plekken Amersfoort. Het gebouw krijgt in 2022 een nieuwe bestemming.

De locatie gaat verder onder de naam Huis Miereveld. Bijzondere Plekken maakt van de locatie een gastvrije plek met ruimte voor ontmoeting en uiteenlopende activiteiten. Een deel van de ruimtes zijn bestemd als buurtontmoetingsruimte, waaronder een buurttuin. Voor een deel worden de ruimtes verhuurd aan kleine bedrijven, particulieren en maatschappelijke organisaties. Ook is er een ruimte voor kinderopvang.

Overzicht gebruikers

Een overzicht van alle gebruikers en activiteiten staat in de informatiebrochure die op de website www.amersfoort.nl/miereveldstraat is te vinden.

Vergunning

De huidige bestemming van het pand is maatschappelijk (onderwijs). Het concept van Huis Miereveld vraagt echter om een bredere bestemming en daarom vraagt de nieuwe eigenaar een omgevingsvergunning aan voor het afwijken van het bestemmingsplan.

Planning

De verkoop van de Miereveldstraat 72 heeft in december 2021 plaatsgevonden. Het streven is dat Huis Miereveld in het voorjaar van 2022 de eerste ruimtes in gebruik neemt.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen